Huisartsendienst Arnhem vaccineert 2400 inwoners tegen coronavirus

Ruim 2400 inwoners van de regio Arnhem worden vanaf 22 februari gevaccineerd door Huisartsendienst Arnhem. Het gaat om bewoners van kleinschalige woonvormen, onder andere kwetsbare ouderen en bewoners met een verstandelijke beperking. Zij worden door medewerkers van de huisartsendienst gevaccineerd met het Moderna-vaccin.

Het RIVM heeft huisartsenposten in Nederland gevraagd om de vaccinatie van bewoners van kleinschalige woonvormen uit te voeren. De medische zorg voor deze bewoners ligt namelijk bij de huisarts. Het doel is om deze kwetsbare groep snel te beschermen tegen het coronavirus volgens de vaccinatie-strategie van de overheid.

Vijf mobiele vaccinatieteams

De ruim 2400 bewoners wonen verspreid over 150 locaties in regio Arnhem. Gedurende de komende twee weken gaan per dag vijf mobiele vaccinatieteams van de Huisartsendienst op pad. Henk Meussen, Manager Huisartsendienst Arnhem: “Onze vaccinatieteams bestaan uit een arts en een triagist van de huisartsenpost. Zij kennen de regio goed en kunnen indien nodig met de eigen huisarts overleggen. Doordat we deze kwetsbare groepen gaan vaccineren, ondersteunen we de landelijke aanpak tegen het virus. De bereidheid van onze medewerkers om hieraan mee te werken is groot.”

Kwetsbaar

Het Moderna-vaccin is kwetsbaar en het bewaren en vervoeren moet voldoen aan specifieke eisen. Huisartsenposten zijn in staat om dit zorgvuldig en volgens de richtlijnen te organiseren. Door te vaccineren volgens een zorgvuldige planning wordt onnodige verspilling van het vaccin voorkomen.­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­


 

Huisartsendienst Arnhem B.V. verzorgt de spoed huisartsenzorg gedurende avond-, nacht- en weekenduren. Naast een centrale meldkamer heeft de huisartsendienst 3 locaties waar patiënten behandeld kunnen worden bij spoedgevallen. Jaarlijks zijn er 110.000 patiëntencontacten. Huisartsendienst Arnhem is onderdeel van Onze Huisartsen de coöperatie van ca 200 huisartsen in de regio Arnhem.