Huisartsenpost, Spoedeisende Hulp en Dienstapotheek op 1 plek – bouw gestart

Begin 2019 openen Huisartsenpost Arnhem-Noord en de Dienstapotheek Arnhem hun deuren bij de Spoedeisende Hulp in Rijnstate. Momenteel wordt de oude KNO-poli verbouwd tot huisartsenpost. Daarna volgt nieuwbouw en zullen de dienstapotheek, wachtkamer en de rest van de algemene ruimten worden gerealiseerd. Ook de entree wordt onder handen genomen.

In de nieuwe situatie komt er een gezamenlijke ingang voor alle patiënten. Bij binnenkomst wordt gekeken welke zorg een patiënt nodig heeft. Op basis van de zorgvraag wordt de patiënt geholpen door de dienstdoende huisarts of door de medewerkers van de spoedeisende hulp. Deze werkwijze komt ten goede aan de kwaliteit en de patiëntvriendelijkheid van de acute zorg in de regio. Bovendien komen patiënten niet onnodig op de (duurdere) spoedeisende hulp terecht waardoor de zorg betaalbaar wordt gehouden.

Optimale zorg

Een gezamenlijke plek voor spoedzorg is al jaren een wens van Rijnstate, huisartsenorganisatie Onze Huisartsen en zorgverzekeraar Menzis. Een combinatie van een huisartsenpost, spoedeisende hulp en dienstapotheek is aantrekkelijk voor zorgverlener én patiënt. Via een gezamenlijke ontvangstbalie komt de bezoeker snel voor de juiste zorg, op de juiste plek.

Ongeveer 15% (6.000) van de huidige patiënten die zich in de avond, nacht en weekenduren op de spoedeisende hulp van Rijnstate meldt, zou geholpen kunnen worden door een huisarts. De zorg bij de huisarts gaat niet ten koste van het eigen risico van de patiënt, bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis is dat wel het geval. Mocht er toch spoedeisende hulp nodig zijn, dan hoeven patiënten niet meer naar een andere locatie te reizen. Medicijnen zijn via de dienstapotheek direct voorhanden.

Openingstijden

Met de komst van de Huisartsenpost Arnhem-Noord op het terrein van Rijnstate begin 2019 wordt de huidige Huisartsenpost Velp gesloten. De huisartsenposten in Arnhem-Zuid en in Zevenaar blijven geopend en hanteren de normale openingstijden, maandag t/m vrijdag (17.00 tot 23.00 uur) en in de weekenden en feestdagen (08.00 tot 23.00 uur).

De Huisartsenpost Arnhem-Noord en de Dienstapotheek Arnhem zijn geopend tijdens de avond- en nachtelijke uren (17.00 tot 08.00 uur) en 24 uur per dag tijdens de weekenden en feestdagen. Overdag kunnen patiënten bij hun eigen huisarts (of waarnemer) en apotheek terecht. De Spoedeisende Hulp is en blijft 24 uur per dag, 7 dagen in de week, geopend.

Communicatie

Via verschillende communicatie-uitingen worden patiënten en andere belanghebbenden gedurende het traject op de hoogte gehouden.

Voor het volledige persbericht, klik op onderstaande button:

Persbericht Bouw Huisartsenpost en Dienstapotheek bij SEH Rijnstate is gestart