Stoptober 2023 | De app-community Centraal Gelderland

Met de Stoptober-app en andere social media tips, maak je je patiënten attent op de mogelijkheden in de ondersteuning bij het stoppen met roken in oktober.
14 Sep 2023

App-community Centraal Gelderland 

Vanaf 21 september 2023 is de app van Stoptober beschikbaar. Handig om te gebruiken bij de start om te stoppen met roken. Je vindt er aanmoedigingen, afleidingsmogelijkheden en tips. Ook heel fijn en laagdrempelig voor deelnemers is om je aan te sluiten bij een 'eigen community' binnen de app. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij de ‘community Centraal Gelderland’. Dit is een initiatief van Onze Huisartsen. Kaderhuisarts Sandra Aengevaeren beheert deze community namens Onze Huisartsen. Uiteraard kun je voor je eigen praktijk ook zelf een community opzetten. 

Aanmelden community Centraal Gelderland

Als huisarts kun je je patiënt makkelijk aanmelden voor de ‘community Centraal Gelderland’ van de Stoptober-app.

  1. Stuur een e-mail naar Sandra Aengevaeren. Met onderwerp: Stobtober 2023. Vermeld in de e-mail: voornaam, achternaam en 06-nummer van de deelnemer.
  2. Geef aan je patiënt door de Stoptober-app te downloaden.
  3. Bij het openen van de app wordt de deelnemer door Sandra in de 'community Centraal Gelderland' toegevoegd. 

Hulp bij gebruik van de app

Win 1 minuut gratis winkelen bij Kruidvat

Om het effect van Stoptober te meten en verbeteren vragen we de deelnemers zich ook aan te melden op de website van Stoptober. Om mensen hiervoor te motiveren kunnen ze een minuut gratis winkelen bij het Kruidvat winnen.      

Nationale aftrap met optredens

Op zaterdag 30 september is de nationale aftrap van Stoptober in het Olympisch stadion van Amsterdam. Een informatieve en spetterende show met onder andere optredens van Eva Simons en Gerard Joling. Ook longartsen Wanda de Kanter en Pauline Dekker spreken de deelnemers toe. Met alle andere stoppers steek je op de middenstip van het stadion je laatste sigaret op. De kosten voor dit event zijn 10 euro per persoon.

Meer over het event

Kunnen we je helpen?

Neem dan contact op met kaderhuisarts Sandra Aengevaeren.