Huisartsenposten

Voor gevallen waarbij u met spoed een huisarts nodig heeft op maandag t/m vrijdag van 17.00 uur 's middags tot 08.00 uur 's ochtends, in het weekend en op feestdagen gedurende 24-uur.

Bel altijd eerst:
026 - 389 96 96
Als elke seconde telt: bel 112

Wanneer belt u?

Maandag t/m vrijdag
Tussen 17.00 uur 's middags
en 8.00 uur 's ochtends.

In het weekend
24 uur per dag.

Op feestdagen

Tussen 8.00 uur 's ochtends
en 23.00 uur 's avonds.

Een afspraak na 23.00 uur vindt plaats op Huisartsenpost Arnhem-Noord. Hier is tevens de dienstapotheek gevestigd voor de uitgifte van mogelijk voorgeschreven medicatie.

Wat heb ik nodig?

Voordat u belt
Houd uw BSN-nummer en een overzicht van medicijnen die u momenteel gebruikt bij de hand als u belt met de huisartsenpost. Het BSN-nummer vindt u op uw paspoort, ID-bewijs of rijbewijs.

Afspraak bij de huisartenpost
Neem uw identiteitsbewijs en uw medicijnoverzicht ook mee als u een afspraak heeft op de huisartsenpost.

Wat kunt u zelf doen?

De onderstaande websites helpen u om te bepalen wat u zelf kunt doen om de klachten te verminderen en wanneer u beter contact met de huisarts op kunt nemen.


 

Informatiefilm

Huisartsenposten regio Arnhem

Regio Arnhem telt drie huisartsenposten; in Arnhem-Noord, Arnhem-Zuid en Zevenaar. Wanneer u belt, wordt u doorverwezen naar een van onze posten. De huisartsenposten Arnhem-Zuid en Zevenaar zijn dagelijks vanaf 23.00 uur gesloten. Heeft u tijdens de nachtelijke uren (van 23.00 – 08.00 uur) een consult bij de huisarts, dan wordt u uitgenodigd om de huisartsenpost Arnhem-Noord te bezoeken. Hier is eveneens de dienstapotheek gevestigd waar u een voorgeschreven recept gelijk kunt afgeven. 

Houd uw legitimatiebewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs), zorgverzekeringspas en een overzicht van medicijnen die u momenteel gebruikt bij de hand als u belt. Neem deze gegevens ook mee als u een afspraak heeft op de huisartsenpost! Legitimatie is wettelijk verplicht op de huisartsenpost.

HKZ certificaat

De huisartsenposten van de Huisartsendienst Arnhem zijn sinds maart 2011 HKZ voor kwaliteit gecertificeerd. Dit betekent dat de organisatie jaarlijks bezocht wordt door de certificerende instelling de DEKRA.

HKZ is een keurmerk voor de zorg, gebaseerd op de ISO 9001-normering. Het certificaat bevestigt dat de kwaliteit van onze zorg- en dienstverlening van een goed niveau is. Wilt u meer informatie over het HKZ-certificaat? Kijk dan op de website van HKZ.