Onze Huisartsen voor zorgprofessionals

ICT

ICT vormt meer en meer de ruggengraat van elke organisatie, ook voor de huisartsenpraktijk. De ontwikkelingen staan niet stil en de komende jaren zullen we daarom nog veel veranderingen zien. Op deze pagina’s informeren we u over de belangrijkste zaken op het gebied van ICT.

Afdeling ICT Onze Huisartsen

De medewerkers van Onze Huisartsen zien toe op een goede werking van de ICT van onze organisatie. Zo beheren zij de goede werking van Topicus Hap op de posten en de meldkamer, zijn zij betrokken in het clusterbeheer van Medicom/Pharmacom en denken zij mee over de inrichting van de ICT op de HAP-SEH. U kunt de afdeling ICT ook benaderen met een individuele vraag over uw praktijk. Wij zullen dan onderzoeken of en hoe we u het best kunnen helpen.

Clusterbeheer

Op de pagina Medicom en Pharmacom vindt u informatie over de Stichting Informatiebeheer Huisartsen en Apothekers Arnhem e.o. Dit is het gedeelde cluster van huisartsen en apothekers.

Care One van Exite ICT

Care ONE van Exite ICT biedt een digitale werkomgeving met een hoogwaardige gebruikservaring. De omgeving biedt via een online portaal veilige toegang tot bestanden en applicaties en laat gebruikers in één oogopslag zien wat voor hen relevant is. Door werkprocessen in te richten met Care ONE, werkt een huisartsenpraktijk productiever en worden beveiligingsrisico’s tot een minimum beperkt.

Binnen Care ONE wordt via één gebruikersnaam-wachtwoordcombinatie toegang geboden tot alle gebruikte online en lokaal geïnstalleerde applicaties, waaronder Microsoft Office 365 applicaties, Zorgmanager en Medicom. Afhankelijk van de rol van de medewerker, wordt een persoonlijk applicatie-overzicht samengesteld en de laatste afspraken en e-mail weergegeven. De online werkplek kan door medewerkers zelf altijd naar wens aangepast worden.

Onderdeel van het nieuwe werken is vereenvoudigd documentbeheer. Documenten in Care ONE worden in één online verzamelplek opgeslagen en beheerd. Een slimme zoekfunctie maakt dat bestanden snel gevonden kunnen worden. Collega’s kunnen documenten via het online portaal opvragen en bewerken – eventueel zelfs met elkaar tegelijkertijd – dankzij handige functionaliteit die Office 365 hierin biedt.

Onze Huisartsen werkt actief samen met Exite om regionale ondersteuning op gebied van ICT zo goed mogelijk te regelen. 

ICTaurus en Techniteam

ICTaurus en Techniteam bieden systeembeheer voor huisartsenpraktijken. Voor Medicom-gebruikers geldt dat zij rechtstreeks toegang hebben tot de helpdesk met PharmaPartners. Beide partijen worden door Onze Huisartsen gezien als goede aanbieders van systeembeheer.