Onze Huisartsen voor zorgprofessionals

ICT

ICT vormt meer en meer de ruggengraat van elke organisatie, ook voor de huisartsenpraktijk. De ontwikkelingen staan niet stil en de komende jaren zullen we daarom nog veel veranderingen zien. Op deze pagina’s informeren we u over de belangrijkste zaken op het gebied van ICT.

Afdeling ICT Onze Huisartsen

De medewerkers van Onze Huisartsen zien toe op een goede werking van de ICT van onze organisatie. Zo beheren zij de goede werking van Topicus Hap op de posten en de meldkamer, zijn zij betrokken in het clusterbeheer van Medicom/Pharmacom en denken zij mee over de inrichting van de ICT op de HAP-SEH. U kunt de afdeling ICT ook benaderen met een individuele vraag over uw praktijk. Wij zullen dan onderzoeken of en hoe we u het best kunnen helpen.

Clusterbeheer

Op de pagina Medicom en Pharmacom vindt u informatie over de Stichting Informatiebeheer Huisartsen en Apothekers Arnhem e.o. Dit is het gedeelde cluster van huisartsen en apothekers.

HIS-KIS transitie

Vanaf Q2 van 2017 zijn alle praktijken overgegaan naar het virtuele KIS van VIP Calculus. Onze Huisartsen beheert het contract met VIP Calculus en ondersteunt bij deze transitie.

ICTaurus en Techniteam

Onze Huisartsen heeft contacten met ICTaurus en Techniteam. Beide organisaties bieden systeembeheer voor huisartsenpraktijken. Voor Medicom-gebruikers geldt dat zij één helpdesk vormen met PharmaPartners. Beide partijen worden door Onze Huisartsen gezien als goede aanbieders van systeembeheer.