Beschikbaarheid geestelijke verzorgers tijdens corona-crisis

  20 maart 2020

Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die kunnen opspelen wanneer iemand te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in het leven, zoals een ongeneeslijke ziekte of verlies van een dierbare. In verband met het coronavirus kunnen ook levensvragen opkomen, door angst dat we ziek worden, het isolement en de eenzaamheid die dat met zich meebrengt, of herinneringen aan de oorlog.

Meestal kun je met vragen terecht bij je eigen vertrouwde netwerk van familie, vrienden, collega’s of een (geloofs)gemeenschap. Wat als dit netwerk ontbreekt, niet de beste plek is voor jou of dat het nu niet mogelijk is hiermee te verbinden? Dan kun je met levensvragen terecht bij D3rde Verdieping Hart voor zingeving. Geestelijk verzorgers bieden ondersteuning door te luisteren. Aan D3rde Verdieping – Hart voor Zingeving zijn professioneel geestelijk verzorgers verbonden met diverse ervaringen, speciale kennisgebieden en verschillende levensbeschouwelijke achtergronden. Zo is er altijd een geestelijk verzorger die aansluit bij de vraag en behoefte. 

Contact

D3rde Verdieping – Hart voor Zingeving is in principe iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur, op nummer 06 499 798 24. Na een telefonische intake wordt een gekwalificeerde geestelijk verzorger,  een (geschoolde) vrijwilliger of geestelijk verzorger in opleiding benaderd die past bij de vraag en achtergrond. Voorlopig zullen de gesprekken telefonisch plaatsvinden, bij uitzondering van crisissituaties. De geestelijk verzorger/vrijwilliger neemt zo spoedig mogelijk contact op.

Voor meer informatie, klik op onderstaande button.
d3rdeverdieping