Onze Huisartsen voor zorgprofessionals

Campagne “Iedereen moet geweld kunnen melden! Overal en Altijd!”

Arnhem is dit jaar gaststad van de internationale campagne Orange the World, een campagne om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te gaan. Om extra aandacht voor dit thema te krijgen kleuren in de periode vanaf 25 november (aftrap is om 19.00 uur) tot en met 10 december een aantal gebouwen oranje waaronder het Stadhuis.

Signaleren in coronatijd: Webinars aangeboden door gemeenten

Op 25 november 2020 om 18.30 uur opent U.N. Women en Emancipator het webinar met een Orange the World journaal en de online lancering van de campagne tegen geweld is om 19.00 door burgemeester Marcouch, minister Kaag en van Engelshoven. Daarna volgt een panelgesprek.

Op vrijdag 27 november van 10.00 - 11.30 uur en op maandag 7 december van 15.00 - 16.30 uur vindt de webinar “signaleren in coronatijd” plaats.
Aanmelden kan via: Signaleren in coronatijd hoe doe je dat.

Meer kosteloze webinars en trainingen rond veiligheid voor kinderen, ouderen of partners vindt u in de agenda achterin de Nieuwsbrief Meldcode.

Nieuwsbrief Meldcode oktober 2020

Posters: Zeg NEE, ook in de huisartsenpraktijk

Professionals die werken rond gezinnen zijn nu extra belangrijk om signalen van geweld op te pakken. Door corona lopen de spanningen in gezinnen hoog op en deze druk kan ook oplopen tot huiselijk geweld. Daarom is het dit jaar extra belangrijk om aandacht te vragen voor dit thema. Landelijk maakt men zich grote zorgen over de invloed van de coronacrisis op huiselijk geweld. 

Als huisarts kunt u bijgaande digitale poster tonen op de beeldschermen in de praktijk. Hiermee ondersteunt u de campagne. De poster zal ook te zien zijn op andere plekken bij de deelnemende partners zoals winkelcentrum Presikhaaf en Kronenburg en een abri actie in Arnhem.

Zie ook orangetheworld.nl en klik op onderstaande button voor de poster:
Poster Zeg NEE