Onze Huisartsen voor zorgprofessionals

Maak kennis met het gemak van artsportaal.nl tijdens de werkdag in de praktijk!

 21 november 2019

Artsportaal is een website die alle medische informatiebronnen voor huisartsen op één plaats op het internet bundelt. Een startpunt, een startpagina, om informatie op te zoeken. Dit kan door middel van de startpagina functie, waar u simpelweg de bron aanklikt die u nodig hebt.

Gemakkelijk

Nog makkelijker is de zoekfunctie, waarmee u intuïtief kunt zoeken naar een informatiebron, door een klacht, diagnose of lichaamsdeel in te typen. Niet meer zoeken op de website van het NHG of in het Farmacotherapeutisch Kompas, nee, met de zoekfunctie van artsportaal bent u direct bij de juiste bron. 

Zoekt u bijvoorbeeld ook altijd weer even de stemvorkproeven of dermatomen op? En wat is ook alweer de dosering amoxicilline voor een kind van 12 kilo? Hoe zat het als iemand de pil is vergeten? En waar vind u snel de Wells criteria, MMSE, 4-DKL of CVRM-tabellen? Artsportaal probeert u telkens binnen twee kliks naar een antwoord te leiden. 

 

Klik op de link om direct naar Artsportaal te gaan.
Voor de POH’s in uw praktijk is er het POHportaal.nl.

Historie

Artsportaal is gemaakt door twee Nijmeegse aios, die inmiddels huisarts zijn. Hun idee ontstond tijdens de opleiding, vanuit de groeiende stroom richtlijnen en bronnen voor huisartsen, die op verschillende plaatsen op het internet te vinden waren. Het overzicht was ver te zoeken en dat kostte tijd als u snel iets wilde opzoeken. Tijd die u liever aan uw patiënten besteedt. 

Artsportaal is een onafhankelijke en gratis toegankelijke website, die u zowel op uw computer als op uw mobiel kunt raadplegen. Hij wordt gemaakt door een stichting, die streeft naar meer efficiëntie tijdens het werken. Het NHG is een samenwerkingspartner van artsportaal, net als de SBOH, Pharos, LOVAH en Verenso. Probeer het ook eens uit! Of nog handiger, stel hem in als startpagina op uw praktijk computer!

Veel succes, het artsportaal team