Onze Huisartsen voor zorgprofessionals

PGO-koppeling activeren voor uw patiƫnten

Vanuit OPEN wordt er momenteel geadviseerd om uw patiënten nog niet op grote schaal te informeren over de mogelijkheden met betrekking tot de PGO. Dit najaar start een publiekscampagne over PGO’s door de Patiëntenfederatie (PGO on Air). Om aan de OPEN voorwaarden te voldoen, is het nu wel noodzakelijk om uw patiënten hiervoor (grootschalig) aan te melden zodat zij kunnen koppelen met een PGO. Hieronder vindt u een stappenplan waarin de stappen beschreven worden die benodigd zijn voor het koppelen van de PGO.

Stap 1: activeer de DVZA-koppeling in het zorgverlenersportaal
Om de DVZA-koppeling te activeren dient u ingelogd te zijn in het zorgverlenersportaal. Dit portaal is alleen toegankelijk vanaf een Medicom-werkplek.

Klik in het zorgverlenersportaal op faciliteiten. Vervolgens kunt u bij Gegevens ontsluiten met PGO aanvinken welke gegevenssoorten u wilt uitwisselen. U kunt de aanpassingen actief maken door op opslaan te klikken.


Stap 2: Meld uw patiënten aan in Medicom
Let op: Vanuit OPEN wordt er momenteel geadviseerd om uw patiënten nog niet op grote schaal te informeren over de mogelijkheden met betrekking tot de PGO. Dit najaar start een publiekscampagne over PGO’s door de Patiëntenfederatie (PGO on Air). Om aan de OPEN voorwaarden te voldoen, is het wel noodzakelijk om uw patiënten alvast aan te melden zodat zij kunnen koppelen met een PGO.

Er zijn twee mogelijkheden voor het grootschalig aanmelden van uw patiënten die 16 jaar of ouder zijn voor de PGO:

  • Patiënten aanmelden voor de PGO (zonder MGn-account)
    Voor het grootschalig aanmelden van uw patiënten van 16 jaar en ouder voor de PGO kunt u de onderstaande video raadplegen. Hierin leggen we het aanmelden in batch stap voor stap aan u uit. Klik hier voor de instructievideo.
  • Patiënten aanmelden voor MijnGezondheid.net.
    Indien u uw patiënten nog niet grootschalig heeft uitgenodigd voor MijnGezondheid.net of indien dit alweer een tijd geleden is, dan kunt u dit doen via een batchuitnodiging. Op e-Help kunt u onder de tegel ‘hulpkaarten’ de hulpkaart ‘patiënt in batch uitnodigen voor MijnGezondheid.net’ vinden waarin het aanmelden stap voor stap beschreven staat.

Hulp nodig?
Voor vragen over het koppelen van de DVZA Voor meer informatie over DVZA en PGO verwijzen wij u naar onze FAQ.
Indien u overige vragen heeft over het activeren van de DVZA-koppeling of het aanmelden van uw patiënten, dan kunt u contact opnemen met onze Customer Support afdeling (088 6 888 888, menukeuze 1). Met vragen over de DVZA-koppeling en het PGO kunt u terecht bij de projectleider in uw regio of bij HINQ via info@hinq.nl.