Onze Huisartsen voor zorgprofessionals

Vanaf maandag 21 januari 2019: huisartsenpost, spoedeisende hulp en dienstapotheek op 1 plek

Op maandag 21 januari 2019 om 17.00 uur openen Huisartsenpost Arnhem-Noord en Dienstapotheek Arnhem hun deuren bij de Spoedeisende Hulp in Rijnstate. Huisartsenpost Velp zal vanaf dat moment gesloten zijn.

In de nieuwe situatie is er voor mensen die tijdens avond-, nacht- en weekenduren met spoed zorg nodig hebben een gezamenlijke ingang van de huisartsenpost, spoedeisende hulp en dienstapotheek. Deze ingang komt bij de huidige spoedeisende hulp van Rijnstate Arnhem.  

De  combinatie van een huisartsenpost, spoedeisende hulp en dienstapotheek is aantrekkelijk voor zorgverlener én patiënt. Patiënten komen door deze inhoudelijke samenwerking niet langer onnodig op de (duurdere) spoedeisende hulp terecht. De zorg bij de huisartsenpost gaat niet ten koste van het eigen risico van de patiënt, bij de spoedeisende hulp van het ziekenhuis is dat wel het geval. Mocht er toch spoedeisende hulp nodig zijn, dan hoeven patiënten niet meer naar een andere locatie te reizen. Op deze manier krijgt de bezoeker snel de juiste zorg, op de juiste plek. Eventueel benodigde medicijnen zijn verkrijgbaar via de dienstapotheek.

Openingstijden
De Huisartsenpost Arnhem-Noord is vanaf 21 januari 2019 geopend tijdens de avond- en nachtelijke uren (17.00 tot 08.00 uur) en tijdens de weekenden en feestdagen 24 uur per dag. Dienstapotheek Arnhem in Rijnstate is geopend vanaf 18.00 uur en tijdens weekenden en feestdagen de hele dag. De Spoedeisende Hulp is en blijft 24 uur per dag, 7 dagen in de week, geopend.

Huisartsenpost in Arnhem-Zuid en Zevenaar
De huisartsenposten in Arnhem-Zuid en in Zevenaar blijven geopend. Dit geldt ook voor de dienstapotheek aldaar. De openingstijden van deze posten wijzigen niet: maandag t/m vrijdag (17.00 tot 23.00 uur) en in de weekenden en feestdagen (08.00 tot 23.00 uur). De dienstapotheek is op deze locaties doordeweeks geopend vanaf 18.00 tot 23.00 uur en in de weekenden van 08.30 tot 23.00 uur.

Eerst bellen
Overdag kunnen patiënten bij hun eigen huisarts (of waarnemer) en apotheek terecht. Mocht er ’s avonds, ’s nachts, in het weekend en tijdens feestdagen met spoed zorg nodig zijn, bel dan eerst met de huisartsenpost via 026- 389 9696 of 0900-1598. Telefonisch wordt bepaald hoe dringend de zorgvraag is. Er wordt eventueel direct een afspraak of een visite van de huisarts ingepland of er wordt telefonisch een advies gegeven. Bij levensbedreigende situaties direct bellen met het alarmnummer 112.

Voor het volledige persbericht, klik op onderstaande button: