Onze Huisartsen voor zorgprofessionals

Webinar voor huisartsen: De Pijnlijke Avond

Op woensdag 10 maart a.s. vindt de ‘De Pijnlijke Avond’ plaats, de derde online nascholingsavond in de serie “De Avonden” van de WDH.

Chronische pijn
Deze avond staat geheel in het teken van chronische pijn. In Nederland lijden veel mensen aan chronische pijn, ongeveer 20% van de bevolking. Chronische pijn is een complex, multifactorieel probleem, dat zich meestal ook niet makkelijk laat oplossen. Het is al snel te ingewikkeld voor de beperkte tijd die we als huisarts hebben. Wanneer spreken we van chronische pijn? Wat gebeurt er neurofysiologisch nu precies in je brein bij chronische pijn? Zijn er voorspellende factoren voor een verhoogde kwetsbaarheid in het ontwikkelen van chronische pijn? Zouden we als huisarts een verschil kunnen maken door het tijdig identificeren van deze potentiële chronische pijn-patiënt?

Op deze avond komt de complexiteit van chronische pijn en de behandeling hiervan uitgebreid aan bod. Wat kan binnen de eerste lijn en wanneer is verwijzen beter?

Voor deze Pijnlijke Avond zijn Prof. Dr. Rob Smeets, revalidatiearts bij CIR Revalidatie en hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht, en Esther Beker MSc, psychosomatisch fysiotherapeut en tevens docent aan de Hogeschool Utrecht, uitgenodigd.

Informatie en aanmelden
Klik op de onderstaande button voor meer informatie en aanmelden.
WDH: De pijnlijke avond