Onze Huisartsen voor zorgprofessionals

Webinar voor huisartsen: Een avond om nooit te vergeten

 19 november 2021

Het vervolg van de WDH online nascholingsavonden is aanstaande! Op donderdag 16 december a.s. vindt ‘De avond om nooit te vergeten’ plaats, alweer de vijfde online nascholingsavond in de serie “De Avonden”.

Dementie 

De diagnose dementie stellen we niet vaak. En misschien ook niet graag. Het heeft nogal wat impact op de patiënt en zijn naasten. En wat heb ik vervolgens te bieden, want er is immers geen behandeling voor? Dementie is een grote diagnose op basis van klinische criteria. Hoe stel je die diagnose? Is voor het stellen van de diagnose een verwijzing naar de 2e lijn nodig? Of kan ik dit ook dichter bij huis organiseren voor de patiënt?

In het eerste deel van de avond gaat het over de dilemma’s rondom het stellen van de diagnose en het belang van samenwerking in de 1e lijn. Huisarts en senior onderzoeker Marieke Perry neemt u aan de hand van casuïstiek mee in dit gehele proces.

Het tweede deel van de avond gaat verder met het onderwerp: voorkomen van crisis en mantelzorgoverbelasting. Hoe ontstaat een crisissituatie en hoe dit te voorkomen? Een crisis is soms onvermijdelijk, maar hoe kun je je hier de patiënt en zijn naasten het beste op voorbereiden? Welke hulp zet je in en hoe? Allemaal vragen waar Nettie Lensink, kaderarts ouderen/SOG, en Melissa Verhoeff, Casemanager Dementie, antwoord op proberen te geven.
Informatie en aanmelden
Klik op de onderstaande button voor meer informatie en aanmelden.
WDH: Een avond om nooit te vergeten