Onze Huisartsen voor zorgprofessionals

Juridisch advies, een product om naar de huisartsen te brengen

Chris Miljoen is juriste arbeidsrecht, maar ging bij Onze Huisartsen aan de slag als personeelsadviseur. Al snel verschoof het zwaartepunt van haar functie naar juridisch advies aan huisartsen en heeft een nieuwe collega de functie van personeelsadviseur overgenomen. Juridisch advies geeft ze graag en aan een groeiend aantal praktijken.

Kwaliteit boven kwantiteit

Inmiddels stuurt Chris ook haar afdeling aan, iets waar ze veel plezier aan beleeft. “We werken samen aan de verdere professionalisering van Onze Huisartsen, waarbij ik het een uitdaging vind om kwaliteit boven kwantiteit te laten gaan.” 

Juridisch advies

Chris benadert haar juridisch advies als een product. “Ik ben aangehaakt bij de bijeenkomsten van praktijkmanagers om mijn kennis en kunde aan te bieden: ‘ik ben er, jullie kunnen me benutten’. Dat gaat dan rondzingen en nu bedien ik al veertien praktijken. Het voorziet in een behoefte, zeker voor kleine praktijken die niet altijd een praktijkmanager hebben. Daar wil de huisarts gewoon de huisarts zijn en geen jurist. Dan kan ik ontzorgen, uit handen nemen en rust brengen. Zo vinden en benutten we elkaars kracht. Praktijken moeten mij nog even weten te vinden en uitvinden dat ze me kunnen bellen of mailen. Om vervolgens te ondervinden dat ik wat voor ze kan betekenen. Juridisch advies is een product dat ik echt naar de huisartsen wil brengen. Daarnaast biedt Onze Huisartsen, vanuit financiën, ook nog ondersteuning bij de financiële administratie. En in principe kunnen we de praktijken op nog veel meer terreinen ontzorgen!”

Flexpool

2017 was ook het jaar waarin er de Flexpool Onze Huisartsen voor doktersassistenten en praktijkondersteuners tot stand kwam. Chris: “De huisartsen zijn er blij mee, dat vang ik tenminste op uit signalen, maar dat wil niet zeggen dat alles al even goed loopt. We hebben daar ook contact over met het externe bureau dat de Flexpool voor ons verzorgt. Het heeft allemaal wat tijd nodig.” Naast de Flexpool zijn er meer creatieve ideeën. Chris: “De gedachte is om praktijken te ontzorgen rondom de instroom, doorstroom en uitstroom van stagiaires. Onderdeel daarvan is intensiever contact met de scholen. Mogelijk kan dit leiden tot een centraal stagebureau vanuit Onze Huisartsen. Nu ik er een collega bij heb, kan ik hier ook echt over nadenken. En in het veld eens boven het plaatje gaan hangen. Dit is voor ons de grootste uitdaging voor 2018 en 2019.”    

 

Chris Miljoen, hoofd P&O & jurist arbeidsrecht Onze Huisartsen