Onze Huisartsen voor zorgprofessionals

Positieve gezondheidszorg

Een kennismaking met oplossingsgericht werken
Omschrijving
Loop je ook wel eens vast in een consult en heb je geen idee meer hoe verder te gaan? Ken je het gevoel dat je aan het einde van de dag helemaal leegt bent? Of dat het probleem van jouw patiënt, steeds meer jouw probleem aan het worden is?
Kom dan kennismaken met oplossingsgericht werken!

Oplossingsgericht werken is een aanvulling op ons medische model en is vooral gericht op het bouwen aan een oplossing, daarbij gebruik makend van de sterke kanten van een patiënt. Werkt iets wel, doe er meer van. Werkt iets niet, doe dan vooral iets anders! De focus ligt op de gewenste toekomst voor de patiënt en de patiënt wordt gestimuleerd hier zelf stappen in te nemen. Daarnaast genereert het oplossingsgericht werken hoop en een positieve verwachting. Hierdoor ontstaan lichtere gesprekken in de spreekkamer, wat leidt tot meer werkplezier voor de behandelaars. Kortom: de ervaringen met oplossingsgericht werken zijn veelbelovend!

Op 21 november neemt huisarts Pieter Jansen je mee in een kennismaking met oplossingsgericht werken en gebruikt daarbij veel voorbeelden uit de praktijk.

Pieter Jansen is huisarts in gezondheidscentrum Veldhuizen in Ede. De afgelopen jaren specialiseerde hij zich in het oplossingsgericht werken. Samen met Frederike Bannink schreef hij het boek Positieve gezondheidszorg: oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk.

In het kader van persoonsgerichte wordt deze nascholing georganiseerd. Het doel van de inspiratiesessie is om je kennis te laten maken met oplossingsgericht werken en om je enthousiast te maken voor de 3-daagse training Positieve gezondheidzorg: oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk die voor het begin van 2020 gepland staat.


Evt. cursusmateriaal is inbegrepen.
Leerdoelen
Het doel van de inspiratiesessie is om zorgaanbieders kennis te laten maken met oplossingsgericht werken en enthousiast te maken voor een 3-daagse training ‘Positieve gezondheidzorg: oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk’.
Programma
Inloop vanaf 17.30 uur met warme maaltijd
18.00 -20.00 uur Kennismaken met positieve gezondheidzorg: oplossingsgericht werken in de huisartsenpraktijk