Lean werken

Lean is een filosofie en vooral een manier van werken waarbij alles en iedereen in de onderneming zich richt op het creëren van waarde in alle processen en het terugdringen van verspillingen.

Lean is ontstaan in de auto-industrie en is inmiddels ook effectief gebleken in de zorg. Niet alleen grote zorginstellingen, ook in de huisartsenprakijk kan Lean bijdragen aan verbeteringen in de bedrijfsvoering. Patiënten, huisartsen en praktijkmedewerkers hebben hier baat bij.

Wat is Lean?
De letterlijke vertaling van Lean is ‘slank’, slanke processen zonder ballast. Lean werken zorgt ervoor dat alleen energie wordt gestoken in de activiteiten die waarde toevoegen voor ‘de patiënt/klant’. Het ultieme doel is om de randvoorwaarden te optimaliseren zodat een zorgverlener zich alleen nog maar bezig houdt met zijn/haar corebusiness: het verlenen van zorg.

Lean werken is gebaseerd op jarenlang onderzoek bij Toyota. De vijf stappen van Lean werken vormen het vertrekpunt voor het verbeteren van processen.

Vergoeding Lean Management
AFA biedt aan geïnteresseerde huisartspraktijken in achterstandswijken (die werkzaam zijn in de geïdentificeerde postcodegebieden van AFA) een vergoeding aan voor een Lean Management traject. De huisartspraktijk hoeft niet per se in het postcodegebied gevestigd te zijn, wel is het van belang dat (een gedeelte van) de ingeschreven patiënten in de geïdentificeerde postcodegebieden van AFA wonen. Per huisartspraktijk kan er eenmalig een maximale vergoeding van € 3.000 worden ingediend voor het implementeren van Lean Management.
Klik op onderstaande link voor de geïdentificeerde postcodegebieden.
geïdentificeerde postcodegebieden van AFA

Wilt u een vergoeding aanvragen voor Lean Management. Klik op onderstaande link voor het
aanvraagformulier 

Ingevuld aanvraagformulier, inclusief offerte/factuur, graag versturen naar info@afa-arnhem.nl.