Topdrukte bij huisartsenpost op eerste kerstdag

Doktersassistenten, artsen en baliemedewerkers op de huisartsenpost Arnhem-Zuid moeten alle zeilen bijzetten om alle mensen uit de Betuwe en Arnhem te kunnen helpen. Eerste kerstdag is de drukste dag van het jaar.

Wachttijd

Even voor tweeën liep de wachttijd in de wachtkamer op tot een uur. „We zijn hierop voorbereid, vandaag krijgen we zo'n duizend telefoontjes. Op een reguliere zondag krijgen we de helft binnen”, zegt Eric Scheppink, algemeen directeur van de huisartsenorganisatie Onze Huisartsen in de regio Arnhem.

Scheppink legt uit wat het zo'n drukke dag maakt. „Het is de derde weekenddag. Normaal proberen mensen hun telefoontje naar de dokter naar maandag uit te stellen. Maar dat zou in dit geval woensdag zijn. Dat is vaak net te lang.”

In totaal werken er bij huisartsenpost Arnhem-Zuid vandaag zo'n twintig mensen. Scheppink verwacht dat het morgen iets rustiger wordt. „Dan stellen veel mensen hun bezoek toch nog even uit naar woensdag.”

Dit is een artikel van De gelderlander, gepubliceerd op 25 december 2017. Klik op onderstaande buttons voor het orignele artikel en een directe link naar de opnames van De Gelderlander. 

Artikel De Gelderlander 25-12-2017

Video Gelderlander