Verkiezing beste zorgidee van de regio groot succes!

Op maandag 24 juni vond bij Onze Huisartsen de verkiezing ‘Beste zorgidee van de regio’ plaats. In totaal hebben 15 praktijken verdeeld over de regio hun idee ingezonden. Na een voorselectie hebben 7 enthousiaste inzenders hun idee gepresenteerd in een korte pitch. De jury, bestaande uit patiënten, een aantal huisartsen en medewerkers van Onze Huisartsen, heeft de ideeën beoordeeld op originaliteit, schaalbaarheid en relevantie voor patiënt en zorgverlener.

Eerste prijs
De eerste prijs van 7500 euro is gegaan naar praktijk De Blauwe Jachthoorn met het idee “Practice what you Preach”, het bevorderen van een actieve leefstijl door als huisarts het goede voorbeeld te geven. Met actief meubilair voor de huisarts en de patiënt in de wachtkamer en een goede evaluatie hopen zij dit te realiseren.

Tweede en derde prijs
De tweede prijs van 5000 euro is gegaan naar voor het idee “Gewoon geletterd”, een project om alle communicatie in de praktijk te verbeteren zodat deze geschikt is voor laaggeletterden. De derde prijs van 2500 euro ging naar het idee ziektevrees, een structurele gecombineerde teambegeleiding van de patiënt die leidt aan ziektevrees. Naast de huisarts en de praktijkondersteuner is hier ook de assistente betrokken. Beide ideeën zijn afkomstig van huisartsen uit praktijk Dovenetel.

Overige ideeën
De overige ideeën die gepresenteerd werden tijdens de avond zijn net buiten de prijzen gevallen. De ideeën waren, een wandelvakantie met diabetespatiënten in Limburg onder begeleiding van huisartsen, POH, fysiotherapeut, diëtist en kok ingezonden door huisarts Brugman uit Zevenaar, de PPEP4ALL training, een patiënt en partner educatie programma voor alle chronisch zieke patiënten door de huisartsen uit Velp, Maak de Burger Meester in de kwetsbare ouderenzorg van POH Joke Koers uit Didam en de SBARR methode, gericht op het verbeteren van de effectieve communicatie met gestructureerde hulpvragen en antwoorden uit Duiven.

Ook de ideeën die net buiten de prijzen zijn gevallen krijgen ondersteuning door Onze Huisartsen bij verdere uitwerking en implementatie van hun idee.

Veel goede ideeën in de regio
Deze eerste verkiezing van het beste zorgidee is erg positief ontvangen door de deelnemers en jury. Er zijn veel goede ideeën in de regio aanwezig waar alle huisartsenpraktijken gebruik van kunnen maken! Ook zonder deze prijsvraag zijn wij natuurlijk hierin geïnteresseerd en kunnen wij u als Onze Huisartsen helpen met de uitwerking en implementatie van het idee.