Wij helpen huisartsen in het bieden van passende zorg; vanuit de praktijk zelf als dat kan, in samenwerking met partners waar nodig. Ook initiëren en onderhouden we contact met o.a. GGZ partijen, gemeentes en zorgverzekeraars. Ook denken en werken we mee in pilots, organiseren we scholing en intervisies.
Passende zorg
GGZ gaat in de eerste plaats om de kunst contact te maken en de ander bewust te maken van het feit dat er altijd weer een beweging mogelijk is. Het is altijd maatwerk.
Vaak zijn lichamelijke en psychische klachten verweven. Wanneer er psychische klachten zijn maakt de huisarts en/of de POH-GGZ en POH-Jeugd de keuze wat passende zorg is. Snelle en laagdrempelige hulp, aansluitend op waarvoor iemand gemotiveerd is en zelf stappen kan zetten, voorkomt klachttoename en helpt mensen om in balans te blijven, of hun balans te hervinden.
Als POH werken in een huisartspraktijk
Onze Huisartsen biedt de mogelijkheid om gebruik te maken van de inzet van praktijkondersteuners (POH) in de huisartsenpraktijk. Elke POH-medewerker heeft een specialisme. Dat kan zijn:
- POH-GGZ
- POH-Jeugd
- POH-Ouderenzorg
De POH-medewerker is in dienst van Onze Huisartsen en werkt via een dienstverleningsovereenkomst in de aangewezen huisartsenpraktijk. Wil je hier meer over weten, of over andere zaken die het werkgeverschap betreffen, bekijk dan de uitgebreide informatie op HUUB.
Nauwe samenwerking
Huisartsen en POH-GGZ werken, waar mogelijk, nauw samen met wijk- en buurtteams, psychiaters of psychologen en aanbieders van andere vormen van hulp of zorg.

Meer weten?
Ben je als huisarts aangesloten bij Onze Huisartsen, dan vind je alle informatie, documenten en werkafspraken over GGZorg en de inzet van praktijkondersteuners GGZ op ons intranet, HUUB.
Vergroot je kennis
Wil je je kennis uitbreiden over de geestelijke gezondheidszorg en gerelateerde onderwerpen? Onze Huisartsen Academie organiseert regelmatig interessante scholingen.