Roland Ekkelenkamp vertrekt bij Onze Huisartsen

Algemeen directeur Roland Ekkelenkamp gaat Onze Huisartsen verlaten. Tot 1 februari 2024 blijft Roland in functie. Daarna worden zijn verantwoordelijkheden overgedragen aan medisch directeur Raymond Wetzels en de leden van het managementteam.
04 Dec 2023

Edo de Jaeger, voorzitter van de RvC Onze Huisartsen: ‘We gaan Roland als betrokken mens binnen de regionale huisartsenzorg en de coöperatie enorm missen. We hadden Roland graag behouden, maar respecteren zijn besluit om per 1 februari terug te treden.’

Ondernemerschap en innovatie

Roland: ‘Mijn jaren bij Onze Huisartsen zijn begonnen in de coronatijd en met de opdracht vernieuwing te brengen. Er staat inmiddels een nieuwe structuur die het ondernemerschap en de innovatie van de coöperatie kan laten bloeien. De bijbehorende kernwaarden die we in 2022 hebben geformuleerd - zorgzaam zijn, groepskracht vormen, samenhang creëren, vakbekwaamheid uitstralen en ondernemend gedrag laten zien - zijn door de betrokkenen volop omarmd. Het is nu aan de medewerkers en coöperatie om deze waarden de komende jaren, en in het nieuwe meerjarenbeleid, terug te laten zien.’ Vanuit de cyclus van het meerjarenbeleid is het jaar 2024 een overgangsjaar tussen twee meerjarenbeleidsplannen in.

Rondreis in en rondom Arnhem

Onze Huisartsen is een organisatie die sterk geworteld staat, aldus Roland. ‘Mijn opdracht is klaar en ik trek nu verder. Het is in die zin een vervolg van een mooie reis. In mijn rugzak zit veel ervaring van de afgelopen jaren; en die ga ik gebruiken. Ik groet iedereen die ik ben tegengekomen tijdens mijn rondreis in en rondom Arnhem. Het ga jullie goed.’

Het coöperatiebestuur en de RvC gaan samen met de medisch directeur bekijken hoe de invulling van de directie op korte en lange termijn vorm krijgt.

Vragen en meer informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met Nienke van der Heijden, communicatie-adviseur.

06-15482492