Tijdelijke sluiting huisartsenspoedpost Zevenaar

18 Jul 2023

Overmacht situatie

Onze Huisartsen is tot het besluit gekomen om huisartsenspoedpost voor drie weken te sluiten, omdat er sprake is van overmacht door onverwachts niet-beschikbaar zijn van personeel. Dit is een optelsom van een al bestaande krapte in de roosters in de zomerperiode met toegekende vakanties. 

Continuïteit

Met de tijdelijke sluiting van de huisartsenspoedpost Zevenaar is rekening gehouden met de oplossing die het minste impact heeft op de continuïteit (bereikbaarheid en beschikbaarheid) van de huisartsenspoedzorg in de regio. Met de centrale meldkamer op de locatie in Arnhem-Zuid en de samenwerking met Rijnstate ziekenhuis op de locatie in Arnhem-Noord, zijn we het meest flexibel voor de inzet van personeel en kunnen we de patiënten de best passend spoedzorg verlenen.

'We vinden het spijtig dat we tot dit besluit zijn gekomen. Toch is de tijdelijk sluiting van huisartsenspoedpost Zevenaar de best passende oplossing om de toegankelijkheid van huisartsenspoedzorg voor patiënten zo goed mogelijk te borgen.' aldus Henk Meussen, manager Huisartsendienst Arnhem. 

Beschikbaarheid van huisartsenspoedzorg

Het grootste deel van de patiënten merkt niets van de tijdelijke sluiting van huisartsenspoedpost Zevenaar. Patiënten in de regio de Liemers krijgen met een eventuele afspraak op de huisartsenspoedpost in Arnhem te maken met een langere reistijd dan gebruikelijk. Nadat de patiënt telefonisch contact heeft gehad met een medewerker van de huisartsenspoedpost wordt bepaald of de patiënt naar de huisartsenspoedpost in Arnhem-Noord of Arnhem-Zuid kan komen. Of dat de patiënt eventueel thuis wordt bezocht en behandeld door een huisarts. Dat is afhankelijk van de urgentie van de spoedvraag en in hoeverre de patiënt kwetsbaar of niet-mobiel is. Dit is de gebruikelijke werkwijze. In het geval van spoedzorg door de weeks na 23:00 uur en in het weekend worden patiënten in de Liemers altijd gevraagd naar de huisartsenspoedpost in Arnhem te komen. 

Drie locaties huisartsenspoedposten

Huisartsendienst Arnhem heeft drie locaties van huisartsenspoedposten, te weten Arnhem-Noord, Arnhem-Zuid en Zevenaar. Vanuit deze drie locaties zorgen we voor de beschikbaarheid en bereikbaarheid van de huisartsenspoedzorg in Arnhem en omgeving. Het verzorgingsgebied bestrijkt 13 gemeenten en ruim 430.000 inwoners. Huisartsendienst Arnhem B.V. is een onderdeel van Onze Huisartsen B.V.

Veelgestelde vragen

Speciaal voor patienten zijn vragen en antwoorden opgesteld. Zo weten alle betrokkenen waar zij aan toe zijn, want Onze Huisartsen doet er alles aan om de acute huisartsenzorg voor iedereen beschikbaar en bereikbaar te houden.

Naar de vragen

Meer informatie

Voor vragen over de tijdelijke sluiting van de huisartsenspoedpost Zevenaar, kun je terecht bij Nienke van der Heijden, communicatie-adviseur Onze Huisartsen.